На Рівненщині загинув 47-річний чоловік, який курив у ліжку

З початку року на території Володимирецького району виникло 68 пожеж, якими нанесено прямих збитків на суму понад 3,1 млн. грн., та побічних – понад 4,2 млн. грн. Вогнем знищено, або пошкоджено 68 будівель та споруд, з яких 30 – житлові будинки, 9 одиниць техніки, 84,8 тон кормів.

Разом з цим саме від необережності під час куріння в поточному році вже зареєстровано 6 пожеж. На одній з них цими днями було констатовано смерть чоловіка.

Так, 18 листопада близько о 05:25 в с. Довговоля у житловому будинку виявлено тіло загиблого 47-річного чоловіка. Внаслідок пожежі було знищено лише подушку та пошкоджено матрац. Місцеві жителі зуміли самостійно її ліквідувати. Як стало відомо зі слів місцевих жителів загиблий зловживав спиртними напоями, та часто курив вдома. Кілька разів його вже рятували сусіди, коли він через необережність під час куріння спричиняв пожежу та мало не задихався отруйним димом. Проте цей раз став останнім…

Хоча остаточна причина пожежі, обставини та збитки встановлюються, з високою ймовірністю можна сказати, що судячи з ознак місця події, найімовірніше пожежу спричинив недопалок сигарети від якого зайнялася та стала тліти постіль.

Слід зазначити, що це найпоширеніший випадок, коли через недбале ставлення до власної безпеки, стається пожежа із летальними наслідками.

За період з 2016 по 2018 роки у Володимирецькому районі це вже п’ятий випадок пожежі через необережність під час куріння, де на місці події виявляють загиблих громадян.

Враховуючи вищевикладене Володимирецький районний сектор ГУ ДСНС в області вкотре звертається до населення: паління в нетверезому стані призводить до пожеж, під час яких пошкоджується майно, травмуються і гинуть люди. Заядлі курці, нехтуючи своїм життям, наражають на небезпеку й оточуючих. Пам’ятайте, що дотримання елементарних правил особистої та пожежної безпеки, а також дотримання порядку виконання дій у разі пожежі – це запорука збереження не лише матеріальних цінностей, а й людських життів, адже саме це є найвищою цінністю.

Повідомляє начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області А. Муравинець

Читайте також