На Рівненщині запалили лампадки в пам`ять польському президентові

Фото - Дубно - влада - онлайн

Десять років тому у цей день, 10 квітня, сталась Смоленська катастрофа, у якій загинув президент Республіки Польща Лех Качинський. 

На Рівненщині у місті Дубно на спеціально облаштованій квітковій гірці на старому польському цвинтарі Дубна запалено поминальні лампадки у пам'ять про трагедію. Міський голова Василь Антонюк разом з відповідальними працівниками міської ради поклали квіти і хвилиною мовчання віддали шану загиблим.

Довідка: на 10 квітня припадають чергові роковини від дня авіакатастрофи президентського літака Ту-154 у Смоленську, внаслідок якої загинув президент Республіки Польща Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, низка високопосадовців країни, громадських діячів, представників духовенства та члени екіпажу - усього 96 осіб, серед яких було багато справжніх друзів України. Президент Республіки Польща Лех Качинський був відданим другом українського народу, зробив величезний внесок у поглиблення стратегічного партнерства між Україною і Польщею. Смерть забрала також інших видатних польських державних і політичних діячів, непоправна втрата яких є відчутною в Україні та в цілому світі
 

Читайте також