На Рівненщині запрацює Рада голів Громадських рад (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині створять Раду голів Громадських рад. Таке рішення прийняли на зустрічі голів Громадських рад області, участь в якій взяли представники з районів і міст області. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

В рамках зустрічі учасники порушили питання щодо прав та обов'язків членів рад, залучення експертів різних сфер до вирішення нагальних потреб громадян області, а також підвищення рівня фахівців, що входять до Громадських рад.

Представники рад висловили пропозицію організовувати зустрічі із керівниками профільних департаментів задля налагодження ефективної співпраці між владою та громадськістю.

«Для нас важливо мати зворотній зв'язок. Адже Громадська рада відображає інтереси суспільства та лобіює їх. Ваша роль зараз, в період реформ, неоціненна. Вивчайте, обговорюйте зміни, повідомляйте людей та вимагайте від голів РДА інформацію про те, як відбувається реформа у вашому районі», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Учасники зустрічі мали змогу поставити свої запитання представникам ОДА в сфері туризму, медицини, архітектури та інфраструктури і отримати на них відповіді. Виступаючи, голови громадських рад зійшлися на думці, що очолювані ними органи мають вплив на громадсько-політичне життя районів, хоча подекуди в середині них точаться суперечки з приводу того чи іншого питання.

Крім того, голови громадських рад  зверталися з найболючішими проблемами своїх районів. Так, часто лунали питання ремонту доріг,  збереження лікарень, транспортного сполучення, виділення земельних ділянок учасникам АТО та ін.

Голова Громадської ради при ОДА Віталій Лесько, підсумовучи, звернувся до громадськості:

«Серед тих речей, якими можна пишатися, це те, що ми, попри чимало проблем, почали працювати в унісон: ОДА, і громадські організації Рівненщини – є добрим прикладом такої співпраці».

Читайте також