На Рівненщині запустили виробництво підсумків для кулеметів

Підприємство на Рівненщині запустило виготовлення модернізованих коробів для для кулеметів Калашникова калібру 7,62 міліметри.

Зараз сотню таких підсумків підпиємство виготовляє для воїнам однієї з бойових бригад, що боронять Україну біля Запоріжжя. Про це повідомляє видання "Aрмія Inform".

— До кулемета Калашникова (ПК — калібром 7,62 мм) стандартні короби металеві займають чимало місця, вони доволі габаритні, незалежно від того, повні вони чи пусті, — розповів керівник підприємства, розташованого на Рівненщині, Роман.

До майстрів звернулися військові з проханням модернізувати короб так, щоб із цільного зробити металевою лише основу, а мішок підсумка зробити брезентовим.

— Завдяки такому рішенню боєкомплект кулемета стало значно зручніше й легше переносити, а після відстрілу набоїв стрічки в коробах складаються чотири в один та займають у п’ять разів менше місця, — запевняє Роман та зазначає: вже завтра понад сотню таких виробів передадуть військовим на фронт, а сьогодні від захисників Рівненщини їхні робітники вже прийняли таке ж замовлення для використання в разі потреби на кордоні з білоруссю.

Читайте також