На Рівненщині заступника військкомісара одного з районів затримали за хабарі

На Рівненщині на отриманні хабаря викрили заступника військового комісара в одному із районів. Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері Західного регіону. В обласному ТЦК та СП випадок підтвердили та засудили вчинок військовослужбовця. Про це інформує Суспільне

За даними слідства, майор отримав 1500 доларів США хабаря. За ці гроші він нібито мав вирішити питання щодо військового обліку громадянина та посприяти, аби його не призвали на строкову військову службу в ЗСУ.

"На даний час вирішуються питання щодо обрання офіцеру запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади", - йдеться в повідомленні Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону.

Там зазначили, що розслідування проводять ДБР, Управління стратегічних розслідувань поліції з Тернопільщини, а процесуальне керівництво – за Тернопільською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Стаття, за якою проводять розслідування – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Що кажуть в обласному ТЦК та СП

Речниця Рівненського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Тетяна Камерістова зазначила, що подія трапилась ще 7 липня. Район, у якому це сталось, назвати поки не можуть.

Старша лейтенантка зазначила, що подібних корупційних випадків у структурі не фіксували упродовж кількох останніх років.

"Командування та особовий склад Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки рішуче засуджує ганебний вчинок військовослужбовця і буде всебічно сприяти проведенню слідства та всіляко допомагати у виявленні та покаранні осіб, які своїми вчинками ганьблять високе звання військовослужбовця Збройних Сил України", – зазначила Тетяна Камерістова.

Речниця додала, що в ТЦК та СП розраховують на належну правову оцінку скоєного.

За інформацією Суспільного

Читайте також