На Рівненщині засудили білоруса, який виправдовував обстріли телевежі в Антополі

Зарічненський районний суд призначив два роки умовно 59-річному чоловіку, який виправдовував обстріли українських міст, зокрема і телевежі у Антополі. 

Нагадаємо, внаслідок ракетних обстрілів телевежі біля Рівного загинула 21 людина. 

Зокрема слідству відомо про один епізод, коли 59-річний Анатолій Диковицький заперечував російську агресію проти України. Так, 15 березня під час розмови із невстановленою слідством особою він заперечував причетність російських військових до обстрілів українських міст.

«У категоричній формі заперечував причетність військовослужбовців Російської Федерації до обстрілів Харкова, Києва, Маріуполя та інших українських міст, виправдовував знищення військами Російської Федерації телевишки у Рівному та об'єктів цивільної інфраструктури, тим самим заперечував та виправдовував збройну агресію Росії проти України, розпочату у 2014 році», – йдеться у вироку суду. 

Відомо, що обвинувачений є уродженцем Білорусі, проте проживає у Зарічненському районі. Має вищу військову освіту та наразі є пенсіонером. 

Чоловік уклав з прокурором угоду про винуватість, у якій визнав свою провину та начебто розкаявся. Суддя Руслана Снітчук її затвердила.

Таким чином чоловіка визнали винним у порушенні ч.1 ст. 436-2 ККУ (виправдовування збройної агресії Росії проти України) та призначили йому два роки умовно.

За матеріалами zaxid.net

Читайте також