На Рівненщині засудили хулігана, що використав травматичну зброю

За апеляційною скаргою прокуратури засуджено до реального покарання чоловіка за вчинення хуліганства із застосуванням зброї

За наполегливої позиції працівників прокуратури області Рівненським апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання 28-річному жителю Корецького району та за вчинення тяжкого злочину проти громадської безпеки його засуджено до реальногопокарання.

У суді обвинувачем доведено, що чоловік у травні 2017 року в селі Забара Корецького району, керуючи автомобілем, грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства та безпричинно застосував пневматичний пістолет, двічі вистріливши з нього у бік гужової підводи, що рухалася по дорозі. Кулі влучили у двох жителів цього села, що їхали гужовим транспортом, спричинивши одному із них легкі тілесні ушкодження.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене  ч. 4ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень),тазасуджено до позбавлення волі. Одночасно суд застосував вимоги ст. 75 КК України та звільнив чоловіка від відбування покарання із встановленням іспитового строку.

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, прокурор подав апеляційну скаргу.

У результаті суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури, а також, врахувавши той факт, що чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, в т.ч. за хуліганство, і мав не погашену судимість, скасував оскаржуваний вирок у частині призначеного покарання та ухвалив нове рішення.

Відтак, відповідно до вироку суду, ухваленого 13.11.2018 за апеляційною скаргою прокуратури, обвинуваченому призначено реальне покарання – 3 роки позбавлення волі.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також