На Рівненщині затримали посадовця, який вимагав у підприємця 500 доларів (ФОТО)

Неправомірну вигоду посадовець вимагав від підприємця за не вжиття заходів віднесених до його компетенції та не перешкоджання здійснення підприємницької діяльності, повідомляє Управління захисту економіки в Рівненській області.

Оперативниками управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції було задокументовано протиправну діяльність посадових осіб структурного підрозділу обласного управління Держпродспоживслужби.

На підставі зібраних матеріалами слідчим управлінням ГУНП в Рівненській області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що начальник управління Держпродспоживслужби у Млинівському районі вимагає від підприємця 500 доларів США неправомірної вигоди.

За вказану суму він пообіцяв не втручатися та не перешкоджати веденню господарської діяльності.

Вчора, 12 серпня, оперативники управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції, слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області упіймали посадовця, в якого під час огляду місця події вилучено 500 доларів США, одержаних у якості неправомірної вигоди.

Фігуранта справи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також