На Рівненщині затримали злочинне угрупування, яке вимагало кошти у затриманих

У Рівному працівники прокуратура Рівненської області повідомили про підозру членам злочинного угрупування, які вимагали у затриманих кошти.

Про це повідомляють на сторінці Прокуратури Рівненської області.

Наразі відомо, що у січні-лютому поточного року учасники групи перебували у Рівненському слідчому ізоляторі. На місці вони вимагали кошти у трьох затриманих. Сума сягала 200 тисяч гривень та 5 тисяч доларів. У потерпілих вимагали повернення неіснуючих боргів та погрожували фізичним та психологічним насильством. Крім того, зловмисники погрожували вчинити насильство над родичами даних осіб. 

Організатор, 31-річний волинянин, розробив план злочинної діяльності, розподілив функції учасників, керував підготовкою вчинення злочинів та особисто брав участь у вимаганнях. А після заволодіння чужим майном розподіляв «прибуток» між членами організованої групи, при цьому частину залишав для підтримання діяльності угрупування.

Учасники групи, 19-річний дубровиччанин та 20-річний уродженець Сарненського району, підшуковували потенційних потерпілих, брали участь у вимаганні, а також застосовували психологічне та фізичне насильство щодо потерпілих.

Організатор та один з учасників наразі перебувають під вартою, як фігуранти інших кримінальних проваджень, а третій учасник, після внесення 168 тисяч гривень застави, вийшов з-під варти.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області та за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Члена угрупування загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. 

Читайте також