На Рівненщині жінка насмілилась викрасти посуд із серванту сусідки

Фото з відкритих джерел

Був час, коли чи не в кожній домівці був сервант, у який виставляли найгарніший посуд. Його брали лише на поважні святкування, а деякі прибори роками так стояли як прикраса. Нині така тенденція потроху відживає, хоча серванти є ще в багатьох домівках – у когось удосконалені, у когось – такі, як і 20 років тому.

Взявши звідти посуд майте завжди отримати на горіхи від мами. Дорослих ще карають по-іншому. Одна з таких ситуацій була в селі Гранівка на Дубенщині у Рівненській області.

Ввечері жінка проникла у помешкання сусідки. Там вона взяла з серванту в одній із кімнат 17 тарілок, три «оселедниці», 5 чашок, 10 скляних стаканів. Загальна вартість – близько чотирьохсот гривень.

На кухні із тумби викрала металеву каструлю марки «Sauвach» з скляною кришкою та сковорідку «KingHoff». Накрадене вона помістила у поліетиленові пакети, котрі принесла з собою.

На крадійку сусідка заявила до поліції. Нещодавно справу розглядали у Радивилівському районному суді. Власниця посуду розповіла, що помітила, що в її будинку хтось побував. Помітила, що з кімнати в серванту зник посуд, а з кухні - каструля та сковорідка. Викрадене їй повернуто, претензій матеріального характеру до обвинуваченої немає.

Сама ж обвинувачена у скоєному зізналась і розкаялась. Суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки.

Відповідно до ст. 75 КК України її звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк 1 рік.

Читайте також