На Рівненщині згоріло авто (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

03 квітня о 15:39 до Служби порятунку  Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в автомобілі ВАЗ-2106 на автодорозі поблизу смт. Володимирець в напрямі с.Жовкині.

На момент прибуття рятувальників автомобіль вже палав повністю. Провівши бойове розгортання для гасіння було подано пінний ствол. Пожежу було ліквідовано о 15:56. На щастя травмованих чи загиблих внаслідок пожежі немає.

Наразі причина виникнення пожежі встановлюється.

Слід констатувати, що в конструкціях автомобілів використовується широкий набір пожежонебезпечних речовин та матеріалів: паливо, мастила, антикорозійні покриття, тканини, синтетичні речовини, пластмаса та інші матеріали. І при виникненні пожежі автомобіль вигоряє повністю за лічені хвилини. Відтак актуальним є наявність на кожному транспортному засобі сертифікованих вогнегасників, що дозволяє ліквідувати пожежу ще на ранній стадії її розвитку. У вищезазначеному випадку гасити пожежу було нічим, оскільки про наявність вогнегасника в автомобілі ніхто не потурбувався.

Тож радимо всім автовласникам придбати для свого автомобіля вогнегасник, а при наявності систематично проводити його технічне обслуговування та перезаряджати, щоб він не підвів вас у потрібний момент. В такому випадку є гарантія, що ви не станете пішоходом і вам не доведеться рахувати збитки від пожежі.

За інформацією Володимирецького  РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також