На Рівненщині згорів будинок через чоловіка, що пожалів води (ФОТО)

http://zd-media.info

Орендований ставок поблизу мальовничого села Орестів, що на Здолбунівщині. Джерело, чиста вода і гарна територія. До нього можна підійти, але… не можна брати забагато води. Навіть якщо до хати прийшла біда. З таким зверненням до депутата Рівнеоблради Владислава Сухляка звернулись мешканці села Орестів. Що ж трапилось і чи це дійсно так – виясняли Здолбунів Медіа.

3 квітня в селі Орестів, що на Здолбунівщині в приватному подвір`ї трапилась пожежа. Через несправність проводки зайнявся сарай, згодом згорів гараж і полум`я перекинулося на будинок. Оперативно спрацювали працівники ДСНС та два пожежних автомобілі гасили займання. Проте їх не вистачило і довелось шукати, де набрати води. Довше аніж могли б це зробити, адже орендар водойми, начебто, заборонив пожежній машині набирати воду.

Повністю згорів гараж, техніка, все що було. Єдине, дякуємо Богу, що будинок не до тла і всі живі. Ми шоковані поведінкою Володимира Возного, бо він наш односельчанин і заборонив брати воду. Одна машина встигла набрати води, а інша через заборону поїхала в сусіднє село П`ятигори по воду. Це де таке бачено? Він взяв в оренду ставок і тепер підходу нам нема, – коментує власник обійстя.

Як підтвердила сільська голова Ірина Хабатюк, озеро дійсно знаходиться в приватній оренді й сплачуються власником усі необхідні платежі. Чому він категорично відмовив набрати води для гасіння пожежі – їй незрозуміло. Проте, вона зазначає, що дійсно це зірвало шквал обурення в місцевих жителів.

Однак власник Володимир Возний, запевняє, що це звичайне непорозуміння. Він приїхав під час трагедії до озера і був очевидцем як одна машина набирала воду і приїхала наступна.

Я їм сказав набрати воду в дамбі, а не в ставку, адже машина з водою важка, там просто насипаний щебінь на грунтову дорогу і пожежне авто могло б просто не виїхати з тої дороги, або ще гірше туди в воду забуксувати чи провалитись. Я ніколи не був проти. Можливо мене не вірно зрозуміли, бо я ж переживав. Я все можливе роблю і ніколи не забороняв підходити до води. Там облагороджене озеро, вибудуване джерело, споруджена бесідка і будь-хто може прийти і там відпочивати. Я серджуся коли там смітять і нищать, бо я в те вклав величезну кількість грошей, але машина могла набирати воду. Я просто сказав набрати трохи може лівіше, бо там дійсно могла впасти й з`їхати  у воду машина, – коментує Володимир Возний

Побувавши на джерелі, варто зазначити, територія дійсно доглядається, прибирається та окультурюється. Потрапити на місце забору води не становило жодної проблеми, адже там  нема охоронця. Та чи дійсно автівка  з водою мала шанси звідти не виїхати – достеменно невідомо. 

Пан Володимир щиро кається через таке непорозуміння. Запевняє, що безліч років робить дуже багато добрих справ для односельчан. Сподіваємось, що таких прикрих ситуацій більше ніколи не трапиться. 

Читайте також