На Рівненщині знайшли мийні засоби, що не відповідають стандарту

http://www.rivneprod.gov.ua

Відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області згідно секторального плану на 2018 рік була проведена планова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що здійснює продаж мийних засобів у магазині у м. Костополі Рівненської області.

В ході перевірки були встановлені факти розповсюдження мийних засобів – засобів для миття посуду ТМ «Друг» – лимон 460 гр. дой-пак, дата виготовлення 14.05.2018 та алоє-вера 460 гр. дой-пак, дата виготовлення 13.06.2018, виробником яких є ТОВ «Слобожанський миловар» (62371, Харківська обл., Дергачівський район, с. Подвірки, вул. Сумський шлях, 53), на зовнішній поверхні пакування та етикетці яких відсутній знак відповідності технічним регламентам, що є порушенням вимог п.15 та п.19 Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 №717.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд, суб’єкту господарювання – розповсюджувачу продукції були надані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності згідно встановлених вимог п.15 та п.19 Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 №717.

Крім того, за порушення законодавства про державний ринковий нагляд та розповсюдження продукції без нанесення знаку відповідності технічним регламентам, до суб’єкта господарювання застосована штрафна санкція згідно п.1 ч.3 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» в сумі 2550 грн.

Суб’єкт господарювання у встановлений термін виконав рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області та повернув мийні засоби постачальнику для приведення у відповідність до вимог технічного регламенту та сплатив штраф до державного бюджету у повному обсязі.

Інформація про мийні засоби, що не відповідають встановленим вимогам, була внесена Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області до системи оперативного сповіщення – національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Держпродспоживслужби України.

Читайте також