На Рівненщині знову активізувалися телефонні шахраї

фото ілюстративне

Прокуратура Рівненщини попереджає громадян про телефонне шахрайство

В нашій області з’явився новий спосіб незаконного заволодіння майном (коштами) громадян шляхом обману чи зловживання їх довірою.

Зокрема від імені керівництва прокуратури Рівненської області у приймальні державних установ та організацій телефонують шахраї і залишають повідомлення для їх керівників перетелефонувати через інтернет-месенджер. Під час безпосереднього спілкування із зазначеними керівниками шахраї вимагають грошову допомогу.

За вказаним фактом вже розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 КК України (шахрайство), яке здійснюють органи поліції. Попередньо з’ясовано, що телефонні дзвінки здійснюються з однієї із виправних колоній, що розташована на тимчасово окупованій території Луганської області.

Прокуратура Рівненщини звертається до громадськості, суб’єктів господарювання, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування бути обачними, у випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи інших правоохоронних органів, в жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам. Про подібні пропозиції, чи факти вчинення протиправних дій від імені працівників органів прокуратури області негайно інформувати  прокуратуру Рівненської області  за номером телефону 62-00-44 та поліцію за номером телефону 102.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також