На Рівненщині зростає вартість проїзду: відомі ціни на деякі напрямки

Нещодавно для перевізників Рівненької області затвердили нову вартість пасажирокілометра – з гривні він зріс до гривні і тридцять копійок. Відповідно, мешканці тепер платитимуть більше за проїзд у міжміському транспорті.

Найменше відчутним підняття цін буде для ближчих до Рівного маршрутів. Про це нашим журналістам розповів начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра.

«Зараз поступово всі піднімають вартість проїзду. Воно на близьких маршрутах особливо не відчується, тому що на близьких маршрутах додаткових 30 копійок на кілометр – підняття у 2-3 гривні. А отакі дальні маршрути – Зарічне, Дубровиця - відчується, але перевізники не поставлять максимальну ціну, бо вони втратять пасажирів. Якщо 180 кілометрів з Рівного, то ніхто не підніме на 50 гривень, - додає Федір Мисюра. - Після погодження тарифу за кілометр перевізники приносять нам таблиці вартості, щоб ми з нею ознайомились».

Керівник автостанції «Чайка» Олександр Рашкевич розповів "Рівне Медіа", що наразі лише один перевізник подав нові таблиці вартості проїзду. 

«Ситуація поки не така ажіотажна, як могла би бути. Лише вчора один перевізник, який обслуговує декілька напрямків, дав нові таблиці вартості. Більше поки що ніхто із перевізників не виявив такого бажання. Це стосується таких напрямків, як Костопіль, Березне, Вараш, Дубровиця, Рокитне та інші», - сказав Олександр Рашкевич.

Наразі відомо ціну на такі напрямки:

  • Рівне-Березне – 83 гривні;
  • Рівне-Вараш – 198 гривень;
  • Рівне-Костопіль – 43 гривні;
  • Рівне-Рокитне – 173 гривні;
  • Рівне-Радиславка - 16 гривень;
  • Рівне-Великий Житин - 10 гривень;
  • Рівне-Садові Ділянки - 23 гривні.

«Це для підприємця гранична межа, він в праві брати й меншу вартість, тому скільки він фактично бере – він регулює сам. Можливо, й менше люди платять», - додав Олександр Рашкевич.

Також відомо, що вартість з Рівного до Острога тепер вартує 55 гривень, раніше було 45 гривень.

Федір Мисюра також анонсував, що вартість проїзду в Квасилів із Рівного становитиме максимум 10 гривень, а в Здолбунів – 20.

«Я сьогодні зранку простояв на вокзалі в Рівному і опитав весь квасилівський і здолбунівський транспорт. Там була ситуація, що на Здолбунів зранку підняли вартість проїзду без погодження, але вже ніхто не їздить за завищеною ціною. Ціна наразі така ж, як і була. Те, що прогнозовано підняття – факт. Підніметься, але не на стільки, як зараз йдеться. Думаю, у Квасилів буде максимум 10 гривень, а в Здолбунів – максимум 20. Ще немає всіх погоджених тарифів. Тому сьогодні здолбунівський і квасилівський, зокрема, їздять за старими цінами», - додав Федір Мисюра.

 

Читайте також