На Рівненщині зросте ціна на тепло: яким тепер буде тариф?

Сьогодні, 25 вересня, голова Держенергоефективності затвердив середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення та бюджетних установ, а також тарифи на транспортування та постачання теплової енергії.

Середньозважені тарифи на теплоенергію розраховані окремо для кожної області. Що цікаво, для Рівненщини встановлено одна з найвищих цін на тепло, а саме 1 тис. 341 грн 56 коп. за Гкал (без ПДВ) для потреб населення та 1 тис. 701 грн 28 коп. за Гкал (без ПДВ) для потреб установ та організацій, що фінансується з державного чи місцевого бюджету. До слова, вищий тариф для населення – лише у Миколаївській області. При цьому якщо порівнювати тарифи на тепло для бюджетних установ, то у Рівненській області – десятий показник. Варто додати, що найменше за тепло платитимуть мешканці Одеської та Чернівецької областей.

Крім цього, українці також окремо платитимуть за транспортування та постачання теплоенергії за ціною відповідно 58,05 грн/Гкал та 4,91 грн/Гкал для населення і 68,38 грн/Гкал та 7,10 грн/Гкал - для бюджетних установ.

Підсумуємо, що вже з початком нового опалювального сезону, який, за звичай, стартує 15 жовтня, пересічні рівняни тепер загалом платитимуть за тепло у власних домівках 1 404,52 грн/Гкал, що на 161 грн і 6 копійок більше, ніж минулого сезону. І це ціна - без ПДВ. Щодо бюджетних установ, то тепер вони платитимуть за теплоенергію на 142,21 грн більше, адже тепер тариф становитиме 1 776,76 грн/Гкал (без ПДВ).

Що ж стосується тарифів на гарячу воду, то поки не встановлено, яким він буде у новому сезоні.

Читайте також