На Рівненщинів встановили ще один пам’ятник Героям Небесної Сотні (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

На Рівненщині з’явилася ще одна місцина, де можна пригадати усіх тих, хто віддав життя за Україну. Повідомляє сайт Рівненської Облради. 

У селі Оржів Рівненського району сьогодні урочисто відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні. Участь у заході взяли перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, депутат обласної ради Оксана Лозова, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, представники духовенства та місцеві жителі.

- Історія України розвивається таким чином, що ми кожного століття маємо Героїв Небесної Сотні. Так само ж розвивається і новітня історія нашої держави. Однозначно, ми будемо пам’ятати і будемо вшановувати Героїв такими пам’ятними знаками. Хто би там, що не казав: «чи спочатку треба робити дороги, чи освітлення», але нація тоді чогось варта, коли вона пам’ятає героїв, які поклали душу і тіло за нашу свободу. Україна встелена такими «Небесними Сотнями» і ми маємо зробити від кожного з нас усе залежне, щоб більше таких подій в нашій державі не відбувалося. Вірю в те, що війна на Сході України завершиться нашою перемогою, і над Донбасом, над її окупованою територією, знову замайорить національний прапор. Слава Небесній Сотні і Слава Україні! - зазначив Сергій Свисталюк.

За словами автора монументальної роботи, заслуженого художника України, голови Рівненської обласної організації національної спілки художників України Петра Подольця, над пам’ятником він працював більше року. Фігура самої постаті зображена у динамічному русі, яка йде на небеса і вона оголена, що означає символ чистоти.

Права рука - зігнута, тим самим передає біль та страждання, ліва рука – піднята вгору, яка дає нам надію, дає нам віру, і дає нам перемогу.

- 4 роки тому величезна кількість жертв стиснула серця кожного українця. Наймолодшому було 17 років, найстаршому – 83. Кожен думав про те, як змінити життя нашої держави на краще і за це віддали найдорожче – своє життя.

Нехай цей пам’ятник буде нагадувати нам, усім живим, що ми повинні кожен день пам’ятати про їх героїзм, про їхні справи, які вони зробили в ім’я України, – зауважив директор ТОВ «ОДЕК» Мирон Чернецький, який і подарував монумент Оржеву.

Дочки загиблого Героя на Майдані Валерія Опанасюка Софія та Ангеліна відкрили пам’ятник, перерізавши червону стрічку.

Урочистою ходою десятки дітей винесли Національний Прапор України протяжністю 100 метрів, також більше сотні школярів стояли з фотографіями загиблих Героїв.

Після поминальної панахиди та освячення, усі бажаючі поклали квіти до підніжжя монумента. Завершили подію військовим маршем воїни АТО, які є послідовниками Героїв Небесної Сотні.

Читайте також