На Рівненщину насувається циклон: очікують рясні опади (+відео)

фото ілюстративне

Синоптик попередила про прихід до України циклону, який принесе з собою рясні опади.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на публікацію в Facebook синоптика Наталки Діденко.

“І знову до нас мчить циклон! Вже сьогодні ввечері сніг розпочнеться на Одещині, підтягнеться по лінії Одеса-Суми і охопить все, що вздовж цієї смуги, аж до Вінниччини, Черкащини, Полтавщини та Київщини. Решта території побуде у сухому повітрі”, – повідомила синоптик дані прогнозу на неділю, 20 січня.

Разом з тим, вона повідомила про опади у понеділок, 21 січня:

«У ніч на понеділок та завтра вранці сильні опади очікуються на Півдні України, Сході, у районах Кропивницького, Дніпра, Полтави [карта]. Фаза опадів – від снігу до мокрого снігу, залежно від температури повітря. На решті території буде спокійно, без опадів».

Далі, за інформацією синоптика, циклон зрушиться в східному напрямку, тому негода протримається у східних областях, Криму та Приазов’ї.

Діденко також повідомила, що температура дещо підвищиться: «Найближчої ночі очікується -7…-12 градусів, завтра вдень -2…-7 градусів. На Півдні України вночі від 2 тепла до 3 морозу, вдень у понеділок 0…+4 градуси, в Криму до +6 градусів».

У столиці 21 січня погода буде сухою, але найближчої ночі ймовірний сніг. Температура -4…-6 градусів, удень -3…-5 градусів. На дорогах буде слизько.

Читайте також