На Рівненщину завітав нащадок українки, яка боролася за незалежність Польщі (ФОТО)

фото - Фейсбук

9 квітня 2019 року, до Дубна завітав онук етнічної українки, яка боролася за вільну Польщу, лідерки польського профспілкового руху «Солідарність», однієї з 96-и загиблих в катастрофі польського президентського літака під російським Смоленськом Анни Валентинович Пйотр Валентинович, повідомляє Дубно - влада - онлайн

 Супроводжував нащадка видатної українко-польської діячки режисер з Варшави Єжи Залевський, який збирає матеріали до фільму про Ганну Валентинович, та керівник культурно-просвітницького центру імені Т.О. Сосновського Ярослав Ковальчук. 

В приміщенні міської ради з гостями зустрівся міський голова Василь Антонюк. Під час зустрічі йшлося про співпрацю Дубна з польськими містами-побратимами, про гуманітарну допомогу дубенським військовослужбовцям від польських міст-побратимів, про культурні зв'язки, які пов'язують Дубенщину і Польщу.

По завершенню зустрічі її учасники відвідали польське кладовище, де в ці жалобні дні на спеціально облаштованій квітковій гірці традиційно запалили лампадки та висадили кущі деревовидного піона на знак світлої пам'яті про Анну Валентинович та усіх жертв Смоленської катастрофи.

Читайте також