На Рівненщину завітав перший міністр внутрішніх справ незалежної України (ФОТО)

Із робочим візитом шостого вересня у Рівненській області побував президент Української секції Міжнародної поліцейської асоціації Андрій Василишин, перший міністр внутрішніх справ незалежної України. Він провів координаційну нараду з питань взаємодії із правоохоронними органами із активом асоціації, керівниками регіональних відділень п’яти областей та зустрівся із керівництвом ГУНП та ДСНС Рівненщини.

«Мені дуже приємно вітати усіх вас на Рівненщині, — звернувся до присутніх начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук. — Ми підтримуємо усі започатковані традиції та напрацювання Міжнародної поліцейської асоціації і всебічно сприяємо реалізації її заходів для зміцнення партнерських стосунків із поліцейськими структурами інших країн, а відтак  — співпраці поліції та населення на місцевому та державному рівнях».

Андрій Василишин обговорив із активом та керівниками регіональних осередків основні аспекти співпраці із Національною поліцією України щодо інтеграції до світового співтовариства, програму спільних заходів із питань обміну досвідом поліцейської роботи на міжнародному рівні. Також йшлося про активне залучення поліцейських до участі у національних та міжнародних заходах, спрямованих на підвищення їхньої професійної підготовки, зокрема проведення в Україні наступного року міжнародних змагань із поліцейського двоєборства, міні-футболу та інших видів спорту.

Українську секцію Міжнародної Поліцейської Асоціації створено у 1997 році. Нині у її складі діє 30 регіональних відділень та осередків, які об’єднують майже сім тисяч працівників правоохоронних органів, силових та інших структур. Діяльність УС МПА спрямована нарозвиток міжнародного співробітництва, насамперед, у правоохоронній діяльності, участь у реалізації культурних, спортивних, соціальних  програм в країні та за кордоном, обмін професійним досвідом та сприяння підвищенню престижу та авторитету поліцейської служби.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області  

Читайте також