На Рівненській АЕС впроваджують нові технології

https://www.rnpp.rv.ua

На Рівненській АЕС впроваджується модифікована технологія поводження з відпрацьованим ядерним паливом (ВЯП) американської корпорації Holtec International. Днями відбулось обговорення одного із етапів реалізації проекту – будівництва майданчика для тимчасового зберігання вагонів з контейнерами для перевезення ВЯП. Про це повідомляє сайт www.rnpp.rv.ua.

В обговоренні взяли участь представники робочої групи з реалізації проекту – заступник головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки, начальник енергоремонтного підрозділу, а також спеціалісти відділу ядерної безпеки (ВЯБ) та управління капітального будівництва (УКБ), електричного цеху, цеху вантажопідіймальних механізмів, управління виробничо-технічної комплектації, цеху теплових та підземних комунікацій, служби фізичного захисту та цеху вентиляції та кондиціонування.

За словами начальника енергоремонтного підрозділу РАЕС Павла Сидоренка, в рамках технічного переоснащення системи перевантаження та транспортування ВЯП за допомогою впровадження технології Holtec у поточному році на Рівненській АЕС, окрім ремонтних робіт в транспортному коридорі енергоблоків №1 та №2, комплектації та монтажу обладнання допоміжних систем, передбачено завершити будівництво майданчика для розміщення великовагового обладнання та майданчика з розміщення контейнерів.

«У ході чергової наради розглянуто стан будівництва майданчика для відстою вагонів з ВЯП. На сьогоднішній день тривають будівельні роботи, опісля стартуватиме монтаж електротехнічного устаткування, систем теплопостачання та вентиляції. Хід та виконання будівельних робіт, до яких залучено підрядну організацію «Західенергомонтаж», курують фахівці УКБ РАЕС. У свою чергу, спеціалісти ВЯБ здійснюють аналіз на відповідність вимогам та правилам з радіаційної та ядерної безпеки даного майданчика. Ввести майданчик в експлуатацію заплановано у поточному році», - прокоментував П. Сидоренко.

Для реалізації даного проекту щотижня на Рівненській АЕС проводяться технічні наради під керівництвом начальника ЕРП, а також під керівництвом фахівців ВП «Атомпроектінжиніринг» для координації робіт в цілому. Реалізація проекту на РАЕС курується заступником головного інженера електростанції по ремонту Олександром Іваньком. Щомісяця під головуванням президента НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського за участю представників АЕС і відокремлених підрозділів Компанії проводяться штаб-наради щодо впровадження модифікованої технології поводження з ВЯП на атомних електростанціях України, крім Запорізької.

Читайте також