На сесії Рівнеради майже годину сварилися через церкву Московського патріархату

Скірншот із карти

Сьогодні на сесію Рівненської міської ради прийшли мешканців району Басового Кута, які проти того, аби в їх районі будували церкву від країни-агресора. Зі зверненням від них звернулася депутат ради від "Самопомочі", яка просила запровадити мораторій на будівництво церкви Московського патріархату за адресою вулиця Дачна, 19. Місцеві жителі переконані, документи на будівництво видані незаконно. Спочатку ділянка за цією адресою перебувала у приватній власності, а в 2015 році змінили цільове призначення під будівництво та обслуговування релігійних споруд.

 

"Управління, яке видало ці містобудівні умови на обмеження, посилаючись на те, що в генеральному плані міста Рівного передбачено будівництво культових споруд саме в цьому місці. Це будівництво відповідає містобудівній документації. Зокрема, і головному його лементу - генеральному плану забудови міста Рівне", -  в. о. обов'язків начальника управління містобудування та архітектури Василь Мельник.

Також дізналися цікавий факт, що 450 мешканців прилеглої території тоді підписали згоду на будівництво там церкви. Неподалік місця будівництва розташована капличка, за словами мешканців, служба там правиться вже близько 3 років. 

Скріншот із карти

Суперечка тривала майже годину, після чого мешканці таки вислухали міського голову та згодилися, аби для початку створили відповідну депутатську комісію щодо вивчення законності будівництва церкви за адресою вулиця Дачна 19, яка працюватиме разом із рівнянами над тим, аби залагодити конфлікт. До її складу увійде депутат від кожної фракції. 

Читайте також