На скільки Рівному ще вистачить сміттєвого полігону?

Домінуючим способом поводження з побутовими відходами в Рівному залишається їх вивезення та захоронення на полігоні сміттєзвалища.

Після того як тверді побутові відходи потрапляють до контейнерів, його за допомогою спецтехніки відвозять на сміттєвий полігон.

"Полігон твердих побутових відходів - це складна природоохоронна інженерна споруда, яка призначена для захоронення твердих побутових відходів що забезпечує санітарне та епідемічне благополуччя населення, екологічну безпеку навколишнього природного середовища, запобігає розвиткові небезпечних геологічних процесів і явищ. Машини проходять зважувальний пункт, після чого сміття транспортується на відкритий майданчик зі сміттям", - повідомили в КАТП 1728.

Саме там бульдозер розгортає його, для того щоб відповідна спецтехніка накрила шаром землі. а вже потім на земний шар вивезли чергову порцію сміття.

Таким чином на Рівненському сміттєвому полігоні вже утворився 40-метрове нашарування відходів. Втім, це не означає, що ситуація критична. Адже наш сміттєвий полігон зможе приймати тверді побутові відходи упродовж, як мінімум семи років.

Читайте також