На співпрацю з окупантами не пішов: історія рятувальника, який нині працює у Рівному

Олександр Супрун - командир пожежного відділення у Приморську, що у Запорізькій області, а нині - рятувальник у Рівному.

Через 3 місяці після 24 лютого, коли російські військові зайшли у його місто, вирішив з родиною евакуюватись.

Про це пише Суспільне.

"Ми добу сиділи, чекали, що далі буде відбуватися. А потім команда з Запоріжжя надійшла, щоб через добу ходити на роботу на посилене виконання завдань".

У такому режимі, зі слів чоловіка, працювали три місяці, а потім у місто зайшли російські війська й поставили ультиматум: або співпрацювати з ними, або упродовж двох діб покинути Приморськ. У випадку невиконання пообіцяли застосувати санкції. Чоловік пригадав, як тяжко було виїжджати з рідного міста.

"Сім'ю зібрав буквально за добу і поїхали, старшій дитині було п'ять років, меншому — менше року. Чотири доби стояли у Василівці з дітьми, потім таки пропустили і ми десь о десятій вечора приїхали в Запоріжжя", — сказав Олександр Супрун.

Чоловік разом з дружиною та дітьми приїхав до родичів у Рівне.

"Родичі є родичі, нас дуже гарно прийняли, в них є будинок, ми його доробили, добудували все. І в ньому зараз живемо", — зізнався чоловік.

У Приморську Олександр був командиром пожежного відділення. У Рівному теж працює рятувальником. Зізнається, що специфіка роботи трохи інша, проте пристосувався.

А ще Олександр Супрун поділився, що зробить найперше у рідному Приморську після перемоги України у війні.

"О-о-ой! Я дуже чекаю перемогу! Думав на Новий рік вже бути вдома. Повернувшись, в морі скупатися дуже хочу, чесно. Але в першу чергу — батьки. Спочатку до них, а потім — на море поїдемо усією сім'єю", — розповів Олександр Супрун.

 

Читайте також