На території природного заповідника на Рівненщині виявили незаконну порубку сосен

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На території Рівненського природного заповідника виявлено незаконну порубку дерев. Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу. Повідомляється, що на телефон їх «гарячої лінії» надійшло звернення стосовно вирубки лісу на території Рівненського природного заповідного.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час обстеження території об'єкта природно – заповідного фонду встановлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме незаконну порубку 20 дерев породи сосна.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд Рівненським природним заповідником, становить 24 тис. 686 грн.

Заповіднику направлено претензію для добровільного відшкодування даної суми заподіяної державі шкоди.

Довідково: Рівненський природний заповідник є другим за величиною в Україні природним заповідником, який розкинувся в межах 5 районів Рівненщини на загальній площі 42 288 га. Заснований даний заповідник в 1999 році для збереження типових та унікальних природних  комплексів Полісся. До складу заповідника входять 4 заказники: ландшафтний «Білоозерський», загальнозоологічний «Перебродівський», ботанічний «Сира Погоня» та гідрологічний «Сомине».

Даний заповідник межує з Нобельським національним природним парком і з Білоруссю. Це приголомшлива велика територія з рідкісною флорою та фауною. Сюди варто їхати як для активного відпочинку, так і для спокійного спостереження за дикою природою, екологічного просвітництва. 

Читайте також