На Трійцю у Рівному діти відчули себе рятувальниками (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

27 травня на території Римо-Католицького костелу святих Апостолів Петра і Павла у зелене свято Трійці рятувальники організували для дітей акцію "Безпеки та Відпочинку".

Організатором заходу виступило Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

Духовенством, прихожанами та рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій області для дітей були організовані різноманітні конкурси та вікторини, що проходили у вигляді «квестів».

Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій провели виставку пожежно та аварійно-рятувальної техніки. Діти мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання.

Кожна дитина, що була присутня на акції отримала можливість відчути себе на хвилинку справжнім учасником змагань «Firefighter Combat Challenge». Для цього, рятувальники облаштували для дітлахів невеличкий дитячий майданчик "Юний пожежний".

З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку.

Крім того, дітям у доволі  цікавій та ігровій формі розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема розповідали, що робити під час пожежі, виявленні боєприпасів, розливі ртуті та як надавати першу долікарську допомогу собі та потерпілому.

Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали малечі гасіння умовної пожежі. Охочих потримати справжній працюючий бойовий ствол було чимало.

Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина. І діти, і дорослі з задоволенням фотографувалися на згадку з бійцями Служби порятунку «101». Працівникам  Держслужби з НС дуже приємно було чути слова вдячності від батьків за цікаву і пізнавальну програму. Усі діти залишилися задоволені та дізналися багато корисного й цікавого, а це основне, що намагалися для них зробити рятувальники. 

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також