На вчителя сільської школи з Рівненщини склали протокол за п`яну їзду

У селищі Зарічне на вулиці Партизанській за кермом автомобіля Citroen виявили чоловіка у нетверезому стані. Це – вчитель навчального закладу у селі Серники на Зарічненщині.

Відповідно до роздруківки з приладу «Drager Alcotest», результат огляду на стан сп’яніння становив 0,30 проміле. Від підпису роздруківки керманич авто відмовився, що свідчить про його незгоду із вказаним результатом. Правоохоронці склали на нього адміністративний протокол за кермування у нетверезому стані й направили документ до суду.

Під час розгляду справи водій авто винним себе не визнав і зазначив, що у стані алкогольного сп`яніння він не перебував і під час руху транспортним засобом працівники поліції його не зупиняли. З ними він зустрівся, коли знаходився у припаркованому неподалік кафе в Зарічному авто зі своїм товаришем.

«В цей час до нього підійшли працівники поліції та запропонували пройти огляд на стан сп`яніння. Він погодився пройти огляд із застосуванням алкотесту. Однак, із результатами огляду не погодився. Направлення пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння у медичному закладі йому не вручалося», - відомо з постанови суду.

Це підтвердив і товариш, який був разом із вчителем у машині. За його словами, подія мала місце близько опівночі біля кафе «Роксолана». Вони сиділи в авто, в якого була увімкнена «аварійка». У цей час до них під`їхали працівники поліції та запропонували водію пройти алкотест, після чого стали оформляти матеріали.

Під час керування транспортним засобом працівниками поліції не зупинявся. У нього були відсутні ознаки алкогольного сп`яніння, додав свідок.

До матеріалів справи був долучений і відеозапис із камер поліцейських. Втім, зазначений відеозапис не містив відомостей, що вчитель під час руху на вказаному у протоколі транспортному засобі зупинявся працівниками поліції, ідентифікуючих ознак автомобіля не відображено. До того ж, на відеозаписі була вказана інша дата, яка не співпадала із датою вчинення правопорушення.

Інший файл відеозапису відображає процедуру проходження водієм огляду на стан алкогольного сп`яніння. Однак, поліцейським при цьому не названо підстав для проходження такого огляду, зокрема виявлених у нього ознак алкогольного сп`яніння. До того ж, водію не запропонували пройти огляд у медичному закладі.

Суд дійшов висновку, що рапорти поліцейських не є належними та допустимими доказами у підтвердження вини водія авто Citroen.

Достатніх доказів вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, не надано. Тож суддя закрив справу за відсутністю події і складу зазначеного адміністративного правопорушення.

Читайте також