На Волині двоє киян вибивали у підприємця неіснуючий борг

Двоє киян під виглядом тероборони вимагали у жителя Луцька неіснуючий борг. За відмову платити вони погрожували йому фізичною розправою. 

Про це повідомляє ДВБ Нацполіції. 

До поліції надійшла інформація від заявника про те, що двоє військовослужбовців із Києва вимагають у нього велику суму грошей.

Виявилось, що 30-річний чоловік та його 49-річний спільник (у минулому військовослужбовець Нацгвардії) розробили план кримінального заробітку. Змовники вимагали у мешканця Волинської області вигаданий борг. Для переконливості розповідали, що перебувають в одному з військових формувань.

Коли чоловік відмовився платити, вимагачі почали погрожувати фізичною розправою. Після відібрали у підприємця 25 000 гривень і військову амуніцію, призначену для бійців на фронті. Через деякий час, на вимогу зловмисників, підприємець передав їм ще одну суму «відкупних» - більше 5 000 доларів США. Однак на цьому столичні жителі вирішили не зупинятися. Вони силою посадили чоловіка в автомобіль та намагалися вивезти до Києва.

На одному з блокпостів оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими волинської поліції, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу КОРД, затримали зловмисників. У фігурантів вилучили гроші, мисливський карабін, автомат Калашникова, пістолет Макарова та набої різного калібру.

Наразі їм уже вручено підозри. За скоєне змовники можуть провести за гратами до 12-ти років.

Читайте також