На Волині відмінили святкування Дня міста через карантин

Завтра, 6 липня, у Ковелі святкуватимуть День міста. Однак святкової програми з цієї нагоди не буде, адже на черговій сесії Ковельської міської ради депутати підтримали рішення  про відміну святкових заходів з нагоди Дня міста у 2020 році.

Кошти, які на це були передбачені у місцевій програмі розвитку культури та мистецтва на 2019-2021 роки — 300 тисяч гривень,  перенаправили на фінансування допомоги суб’єктам мікропідприємництва.

Відповідні зміни теж були проголосовані на засіданні. Йдеться про компенсацію місцевим підприємцям І та ІІ групи платників єдиного податку  втрат, які вони понесли по сплаті єдиного податку за час вимушеної зупинки діяльності під час карантину. Затверджено також Порядок надання цих коштів. 

Нагадаємо, під час Другої світової війни Ковель був окупований понад 3 роки та зруйнований майже вщент. 15 тисяч воїнів полягли в боях за його звільнення. Загинуло 9 тисяч мирного населення. 127 днів і ночей тривали бої за місто. 6 липня відзначають визволення Ковеля від нацистських загарбників.

Читайте також