На Волинській митниці виявили під виглядом "гуманітарки" товари з КНР на понад 26 млн гривень

Працівниками митної служби було зафіксовано факти ввезення в Україну комерційних партій товарів під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомляють на сторінці Державної митної служби України.  

У ході проведення перевірки законності ввезення у 2022 році на митну територію України товарів гуманітарної допомоги на адресу чергової благодійної організації, працівниками Координаційно-моніторингової митниці викрито незаконну схему переміщення комерційного вантажу загальною вагою 25,8 тон та вартістю понад 26 млн гривень.

Так, у зоні діяльності Волинської митниці з Польщі до України в якості гуманітарної допомоги ввезено товари «одяг, взуття, продукти харчування та гігієнічні засоби» від донора з Китайської народної республіки.

З метою перевірки законності переміщення згаданих партій товарів у якості гуманітарної допомоги через митний кордон України було направлено офіційний запит до митних органів Польщі.

З відповіді Польської сторони встановлено, що товари переміщувались в якості комерційного вантажу на адреси українських отримувачів та жодного відношення до гуманітарної допомоги не мали.

На підставі отриманої інформації та проведеної митницею перевірки стосовно водіїв складено 2 протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України на загальну суму 26,6 млн гривень.

 

Читайте також