На які методи йдуть лікарі Рівного, аби змусити людей підписати з ними декларацію? (ФОТОФАКТ)

Рівняни обурюються діями та спекуляціями деяких лікарів, спрямовані на те, аби змусити якомога більше людей підписати з ними декларації згідно з чинною медичною реформою.

Так, днями рівнянин Дмитро Гайбонюк опублікував у соцмережі "Фейсбук" фото оголошення від дільничного терапевта, розміщене на одному з будинків Рівного по вулиці Костромській, 1. В оголошенні йдеться про те, що кожен повнолітній мешканець будинку обов'язково повинен укласти договір саме з дільничним терапевтом Світланою Гускою, аби мати змогу отримувати медичну допомогу у поліклініці №1 по вулиці Карнаухова, 25а.

"Як це зрозуміти? Чому обов'язково з саме цим дільничним лікарем???", - обурюється рівнянин.

Нагадаємо, що згідно з медреформою, яка стартувала 1 січня цього року, кожен громадянин має право обрати собі будь-якого сімейного лікаря, незалежно від місця проживання, який надаватиме йому медичну допомогу. При цьому неприпустимими є випадки маніпулювання громадською думкою, коли в ультимативній формі вимагають підписати декларації з певним лікарем, погрожуючи залишити пацієнтів без медичної допомоги або не провести необхідних досліджень, не видати довідку. Право на вільний вибір лікаря закріплене у «Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу», затвердженому Наказом МОЗ №503 від 19.03.2018 року. 

Якщо ж ви зіткнулися з такою ситуацією - у Міністерстві охорони здоров'я закликають не мовчати,  а вирішувати його з головним лікарем медичного закладу (тут дивіться алгоритм дій у разі порушення ваших прав) або ж залишити відгук у формі зворотного зв’язку за цим посиланням: https://goo.gl/forms/CL2mQGT20GwgOBAn2.

Читайте також