На Закарпатті 16-річна дівчина народила у "швидкій" свою третю дитину

На Закарпатті 16-річна дівчина народила свою третю дитину у "швидкій".  

Про це повідомляють у "Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги" ЗОР. 

Як зазначається, 31 травня об 11.30 медики отримали повідомлення про те, що в 16-річної дівчини з села Кам’янське Берегівського району почалися пологи. Вона народжувала третю дитину. 

- Не минуло і 10 хвилин, як медики були біля породіллі. У неї це вже треті пологи. Молода жінка каже, що на обліку у гінеколога або сімейного лікаря не була і дитина народжується завчасно (триває 32-34 тиждень вагітності), - йдеться у повідомленні.

Після огляду та медичних маніпуляцій лікар приймає рішення чимшвидше транспортувати породіллю до медичного закладу, але дорогою у неї почались пологи. 

- Медичне авто зупиняється і бригада готується до пологів. Ситуація ускладнена: стрімкі пологи, сідничне передлежання дитини та тендітна породілля. Але, дякуючи досвіду та професіоналізму медиків, все проходить благополучно і народжується дівчинка. Однак, немовля не кричить і не дихає. Медики «екстренки» проводять реанімаційні заходи і за 2-3 хвилина дитинка голосно кричить і починає дихати. «Тепер все буде добре», - каже лікар Зореслава Пукман. 

Породіллю з новонародженою донечкою доставила до пологового відділення Іршавської районної лікарні.

Читайте також