На Житомирщині уламками російської ракети пошкодило 120-річну церкву

На Житомирщині у результаті авіаудару російських військових була пошкоджена Свято-Хрестовоздвиженська церква у с. Новій Буді, якій понад 120 років. Крім того під час атаки було травмовано місцевого жителя. 

Про це повідомляє поліція Житомирської області. 

Подія сталася 1 березня після 14:00.

- Найбільший уламок упав просто посеред дороги перед будівлею храму, іншими посікло дах прицерковної каплиці, довколишні дерева, а від вибухової хвилі повилітали шибки практично в усіх вікнах споруди, - розповідає місцевий староста Анатолій Писаренко. 

Під час падіння ракети у кількох метрах від епіцентру опинився місевий житель Микола Ковальчук: 52-річний чоловік проживає поряд з церквою і якраз проходив повз по дорозі у магазин. Тепер він вважає 1 березня своїм другим днем народження:

Чоловік отриав розсічення, йому наклали шви. Також ччоловіку розрізало навпіл дублянку та вирвало рукав.

За попередніми висновками фахівців УДСНС, які разом з поліцейськими проводили огляд місця події, впали уламки ворожої авіаракети. Збереглося навіть маркування дати її виготовлення.

Начальник Радомишльського відділення поліції Олександр Кириченко підтвердив, що поліцейські слідчо-оперативної групи фіксують всі обставини та визначають кваліфікацію події як воєнний злочин – ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України

Читайте також