Надзвичайники Рівненщини врятували коня від загибелі (ФОТО+ВІДЕО)

http://rivne.dsns.gov.ua

31 липня о 12:03 до рівненських рятувальників за номером «101» надійшло повідомлення, що у приватному господарстві села Дядьковичі Рівненського району у септик провалилася кобила. Господар відпустив тварину пастися, а вона не помітила пастки. Люк, що закривав септичну яму був геть заржавілий, тому і не витримав значної ваги тварини. Самостійно вибратися із двометрової ями заповненої водою кобилка не змогла, тож власник викликав рятувальників. 

Значно ускладнювало роботу працівників ДСНС по підняттю тварини на поверхню те, що задні копита сильно вгрузли у мул на дні ями, а обв’язати її рятувальними мотузками чи пожежними рукави можливості не було.  

Тварина була змучена і майже на рухалася. Тому рятувальникам довелося частково розібрати та підкопати септик, а також вичерпати воду. Лише після цього, тварину вдалося обв’язати мотузками та підняти за допомогою лебідки.

Тварина не постраждала, а власник щиро подякував працівникам Служби порятунку Рівненщини за допомогу. Загалом до надання допомоги було залучено дві одиниці спецтехніки та дев’ять рятувальників.

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також