Наніс три удари сокирою по голові: житель Рівненщини відсидить 12 років за вбивство

12 років за гратами. Такий строк отримав 30-річний Віктор, обвинувачений у вчиненні умисного вбивства молодої жінки, з якою мав близькі відносини впродовж декількох років, повідомили в Рівненському апеляційному суді.

Ця трагічна подія трапилася 6 серпня 2015 року. Чоловік перебуваючи біля високовольтного стовпа, що розміщений у полі на території Великоомелянської сільської ради Рівненського району Рівненської області, умисно наніс потерпілій В. три удари сокирою в голову. Від отриманих ударів жінка померла на місці.

18 лютого 2019 року у Рівненському  міському суді було оголошено вирок у цьому кримінальному провадженні. Так, Віктора суд визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років. Стягнув з обвинуваченого на користь потерпілої О. 84428,18 гривень у відшкодування матеріальної шкоди та 1 000 000 гривень у відшкодування моральної шкоди.

Предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційна скарга обвинуваченого, який під час судового розгляду змінив свої позовні вимоги і просив вирок місцевого суду скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Переконував суд у необхідності повторного дослідження обставин кримінального провадження. Крім того, увагу колегії суддів акцентував на порушеннях, нібито допущених під час досудового розслідування та судового провадження.

Суд апеляційної інстанції, взявши до уваги усі обставини кримінального провадження, заслухавши учасників судового розгляду, апеляційну скаргу обвинуваченого залишив без задоволення.

Колегія суддів погоджується з висновком місцевого суду про те, що обвинувачений є особою з підвищеним ступенем небезпечності для суспільства і визнає обґрунтованим висновок про необхідність та достатність призначеного обвинуваченому Віктору покарання за вчинений злочин – у виді 12 років позбавлення волі.

Читайте також