Народний депутат привітав мешканців Рівного з Днем міста

Народний депутат України Дмитро Соломчук привітав рівнян із Днем міста.

"Рідному місту – 737, мудрий вік, великий досвід.  Тут народився перший президент Леонід Кравчук, фундатор незалежності, твори Уласа Самчука, картини Ніла Хасевича. Тут, у будівлі Краєзнавчого музею колись була гімназія, в якій викладав Микола Костомаров і навчався, черпав натхнення письменник Володимир Короленко.

Безліч місць, історія яких змушує затамувати подих. Свято-Успенська церква – одна з найстаріших культових споруду у місті. Побудована ще у 1756 році (рік її виникнення визначили за надписом, який зберігся до наших часів на дверях будівлі). За легендою, в Успенській церкві молився лідер гайдамацкого руху Іван Гонта перед битвою з польською шляхтою.

Рівненський парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка – названий на честь Тараса Шевченка у 1940 році з нагоди 125-річчя з Дня народження митця. Рівненський зоопарк – початок будівництва - 1982 рік.

Рівненський обласний краєзнавчий музей – заснований у 1940 році. У фонді знаходиться близько 160 000 експонатів. Рівненська дитяча залізниця – дорога побудована в 1948 – 1949 роках. Будівництвом займалися шляховики ПЧ-7 Ковельської залізниці, також їм допомагали жителі міста.

Перелічувати можна безкінечно.. Наше славне місто, пережило багато хорошого й не дуже! Радісного й трагічного! Безліч речей, котрі сьогодні варто пам’ятати та оберігати в пам’яті, передавати дітям! З днем народження, моє величне Рівне!", - написав Дмитро Соломчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також