Наслідки ажіотажу в автошколах: у Рівненській області стало більше водіїв-новачків

З кожним роком кількість транспортних засобів на дорогах Рівного та області  збільшується. Відповідно, більше стає і самих кермувальників. Як виявилось, у місті нині справжній ажіотаж в автошколах – кількість охочих отримати водійське посвідчення категорії «В», якісні знання та оволодіти мистецтвом керування автомобілем доволі велика. Відповідно, збільшується наплив у Сервісному центрі та кількість водіїв на дорогах області.

За 10 місяців 2021 року 12963 майбутніх водіїв після успішної перевірки знань отримали в сервісних центрах МВС Рівненщини своє перше посвідчення на право керування транспортним засобом. За 10 місяців минулого року ця кількість була меншою та становила 9634 посвідчень. Про це повідомили в РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області.

Значно збільшилась і кількість прийнятих в сервісних центрах МВС області іспитів для отримання права керування транспортними засобами: теоретичних – 24821 (минулий рік – 19780), практичних – 27981 (минулий рік – 23783).

Раніше ми писали: Черга на декілька місяців наперед: у Рівному – ажіотаж в автошколах.

Нагадуємо, що обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складення іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Обмін посвідчення, виданого вперше, здійснюється після закінчення терміну його дії.

Як отримати посвідчення водія вперше? Інструкція за посиланням https://hsc.gov.ua/prava/.

 

Читайте також