Навчальний заклад зацікавився новими ініціативами бібліотеки для молоді Рівного

На базі Рівненської обласної бібліотеки для молоді відбувся обласний семінар «Бібліотека на допомогу реалізації Цілей сталого розвитку ООН у контексті молодіжної проблематики». Серед учасників семінару - бібліотекар Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  Антоніна Лисенко:

- Наш навчальний заклад підтримує чудові комунікації із бібліотеками Рівного. Фахівці обмінюються досвідом, новинками бібліотечної діяльності, запрошують гостей та ініціюють зустрічі із нашими слухачами, впроваджують новітні технології в свою роботу та сприяють формуванню сучасного формату обслуговування читачів та залучення нових відвідувачів. Співпраця із молодіжною бібліотекою лише починається. Сподіваюся, нам є, чим поділитися і чому повчитися один в одного.

У бібліотеці зустрілися фахівці міської ЦБС, районних бібліотек та представники ОТГ області. Присутнім розповіли про шляхи реалізації 17 цілей сталого розвитку, утверджених ООН, щодо  молодіжної проблематики.

Серед обговорюваних тем організатори семінару виокремили наступні блоки: інформаційна та цифрова грамотність як пріоритетний напрямок роботи молодіжної бібліотеки, роль бібліотек у формуванні мирного суспільства, роль бібліотек у соціалізації молоді з інвалідністю, молодіжні клуби у бібліотеках, інформаційна підтримка молоді у екологічній освіті та інші.

Учасникам семінару запропонували екскурсію бібліотекою. Працівники обласної молодіжної книгозбірні презентували актуальні теми до обговорення, а також висвітлили досвід у роботі з молоддю з використанням Цілей сталого розвитку ООН. Присутні отримали також індивідуальні консультації від спеціалістів РОБМ та пройшли анкетування щодо актуальних питань роботи.

Бібліотечний ресурс Рівненського ЦПТО ДСЗ – потужна складова професійної підготовки кваліфікованих робітників, який постійно оновлюється та модернізується, отож зацікавлений у нових перспективних проектах і комунікаціях!

Читайте також