Найбільше непридатних до військової служби юнаків виявили у Рівному

Учора відбулась селекторна нарада щодо закінчення чергового призову на строкову військову службу з головами райдержадміністрацій, військовими комісарами районних(міських)ТЦК та СП, головами призовних комісій. Як розповів військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко, область впоралась із призовом раніше визначених термінів. Перших призовників почали відправляти 15 червня і за трохи більше місяця від Рівненщини до лав Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України і Державної спеціальної служби транспорту поїхали 515 хлопців.  

«Ми виконали цей призов навіть раніше, аніж деякі області Західного регіону. Дехто закінчує його на цьому тижні, ми закінчили його на минулому», - додав пан Куценко.

За його словами, найбільшу кількість хлопців призвали із Дубенського, Корецького, Острозького, Костопільського, Рівненського районів і міст Дубно та Острог. А от Рівне – не впоралось:

«Єдине, хто не справився із завданням, це місто Рівне. Традиційно - проблема із медициною. Найбільшу кількість непридатних до військової служби виявила комісія медична у місті Рівне, на жаль», - каже Валерій Куценко.

«Те, що стосується критики по місту Рівне, думаю, ми це питання розглянемо додатково. Тому що це особлива зона відповідальності. Це велике місто, там є ряд речей, які потрібно відпрацьовувати, в тому числі і по медичній комісії», - відреагував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.   

До слова, наступний призов розпочнеться із 1 жовтня. Очікують, що планове завдання буде не менше – близько 600 осіб.

Читайте також