"Найважче - залишати людей, яким не вистачало місця в автобусах", - волонтер із Рівненщини врятував понад 1800 життів

З перших днів війни пастор Церкви Християн Віри Євангельської у селі Карпилівка на Рокитнівщині Володимир Бричка вивозив наляканих і поранених людей, малюків із дитбудинку та хворих людей похилого віку. 

Володимир Бричка, який ще й очолює відділ Церкви у справах сім’ї в Україні, за час воєнних дій організував евакуацію понад 1800 цивільних. Про нього розповіли у Рокитнівській селищній раді.

Розповідає Володимир Дмитрович просто дивовижні історії тих днів: про 85-річного дідуся на велосипеді, на якому він три дні тікав від війни, про зустрічі з ворогом впритул і порятунок поранених. Найважче було, каже, залишати людей, яким вже просто не вистачало місця в автобусах.

Коли потреби евакуйовувати людей не було, він почав організовувати збір гуманітарної допомоги. Сотні тонн їжі, одягу і необхідних речей було відправлено для потерпілих та військових за сприяння Володимира Дмитровича. Перед Великоднем він зібрав та розвіз майже 9 тисяч пасок нашим військовим у різні області, аби вони теж відчули свято.

«Найприємніше, коли вдається приїхати прямо «на передову» і передати допомогу кожному солдату особисто, а потім бачити їх щасливі і вдячні очі» – каже Володимир Дмитрович.

Читайте також