Наземні пожежні гідранти пропонують встановити в Рівному: для чого вони?

Владислав Соколов пропонує встановити наземне протипожежне водопостачання (гідранти), які пришвидшують та гарантують можливість дозаправки водою пожежних автомобілів біля особливо важливих об’єктів міста. Відповідний проєкт він зареєстрував для участі у Громадському бюджеті міста. Його вартість - один мільйон гривень.

"За офіційною статистикою, в місті Рівному наявні 988 вуличних гідрантів. Це старі радянські підземні гідранти. Важливо, що 940 з них в робочому стані, а 48 потребують капітального ремонту. Варто зазначити, що частину пожежних гідрантів під час ремонту дороги заасфальтовують, що приносить додаткові труднощі пожежникам, які приїжають на виклик. Проблему неодноразово намагались вирішити, але через відсутність координації між службами це питання досі актуальне", - обгрунтовує автор петиції.

"Часто доступ до гідрантів перекривають припарковані автомобілі, крім цього зимою підземні гідранти не розчищаються, а тому пожежним бригадам необхідно викопувати їх зі снігу, усе це, в свою чергу, сповільнює рятувальникив. Таким чином вони втрачають час, якого під час пожежі вкрай мало. Під час гасіння пожежі у Рівненському обласному музично-драматичному театрі пожежники довго не могли знайти додаткове джерело води, адже більшість автомобілів були припарковані на колодязях підземних гідрантів", - йдеться в описі проєкту.

Читайте також