Назвали 13 продуктів, які є рекордсменами за своїми корисними властивостями

Найбільша кількість кальцію, рекордний вміст вітаміну С, значний набір амінокислот — ці 13 доступних продуктів є рекордсменами за своїми корисними властивостями, інформує Ukr.Media.

Бразильський горіх

Він не лише допомагає боротися з целюлітом, але й завдяки високому рівню вмісту селену, підтримує імунну систему, знижує ризик розвитку серцевих і онкологічних захворювань, сприяє профілактиці алергії і безпліддя.

Гранат

Гранат — рекордсмен за вмістом елагової кислоти. Ми вже неодноразово писали про унікальні властивості цього плоду. У його складі є високий вміст різних мікроелементів, що здатні вилікувати переважну більшість хвороб. Звичайно, повністю покладатися на лікувальні властивості граната не варто, але він цілком може бути допоміжним засобом під час лікування підвищеного тиску, серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Банан

Калій — ось чим корисний банан. Він регулює водний баланс, активізує роботу багатьох ферментів, покращує діяльність кишківника і серця. Цей мікроелемент є одним з найцінніших і найнеобхідніших для організму, тож перекус бананом — це не лише смачно, але й корисно.

Лосось

Абсолютна більшість риб — унікальне джерело магнію і фосфору, але й серед лідерів є чемпіони. Лососеві — вид риб, м'ясо яких особливо багате на магній. Цей мікроелемент потрібен нам для нормальної роботи нервової системи. Його нестачу можна визначити за нехитрими симптомами: постійна втома, судоми м'язів, надмірна дратівливість.

Чорниця

Ці ягоди є лідерами за вмістом марганцю, який бере участь у формуванні кісткової і сполучної тканин, а також забезпечує функціонування статевої, нервової і кровоносної систем. Також чорниця багата на вітамін С і допомагає організму боротися з процесом старішання.

Кріп

Він також неймовірно корисний. Його унікальність у незвичайному поєднанні ефірних олій, які корисні за наявності циститу, ниркових і шлунково-кишкових захворювань, і здатні зменшити симптоми хвороб та знизити тривалість лікування.

Фісташки

Ці невеликі зелені горішки — справжнє золото. У них міститься рекордна кількість фітостеролу — речовини, що знижує рівень холестерину. До речі, лише 10 горішків — це чверть норми вітаміну В6 для дорослої людини.

Виноград

Він є чемпіоном за вмістом поліфенолів — антиоксидантів, які захищають судини від руйнування, мають антимікробну дію, а також допомагають боротися з передчасним старішанням шкіри (саме тому існує настільки багато різних кремів і сироваток з вмістом олії виноградних кісточок).

Томати

Помідори — це потужне джерело антиоксидантів, зокрема лікопену, який надає плодам червоний колір, а нам допомагає у профілактиці ракових і серцево-судинних захворювань. Також томати знижують апетит, покращують дітородну функцію і піднімають настрій.

Морська капуста

Це рекордсмен за вмістом йоду. Регулярне вживання морської капусти знижує ризик розвитку захворювань щитоподібної залози, виникнення атеросклерозу і онкологічних захворювань.

Абрикос

Це рекордсмен за вмістом бета-каротину, який блокує утворення злоякісних пухлин, стимулює імунну систему, знижує ризик розвитку інфекційних захворювань, зменшує вплив шкідливих факторів навколишнього середовища, пригнічує процеси передчасного старішання і підвищує стійкість до стресів.

Крім цього, абрикоси швидко втамовують відчуття голоду, показані за наявності шлункових захворювань і порушення обміну речовин. До речі, у сушеному вигляді абрикоси не менш корисні — вони майже не втрачають своїх корисних якостей.

Селера

Усім відомо, що селера — справжній диво-продукт. Вона є ідеальною для харчування за умови дотримання дієт, оскільки у ній майже немає калорій. Селера — рекордсмен за відсутністю жирів, це найбільш некалорійний продукт.

Ожина

Ця ягода багата на нікотинову кислоту, яка необхідна для роботи мозку і серцево-судинної системи. Відсутність у їжі вітаміну РР, як ще називають нікотинову кислоту, тягне за собою збої у діяльності нервової системи і порушення психіки.

Читайте також