Назвали громади-лідери за кількістю хворих на COVID на Рівненщині

Щоденно у Рівненській області фіксують все більшу кількість виявлених хворих за добу. Так, за вчора ця цифра становила майже 800.  

«Нині масових спалахів захворювання на коронавірус не фіксують, тому що людина при певній симптоматиці відразу звертається, робиться тест, він відомий до вечора. Це допомагає оперативніше реагувати. Контактні пацієнти по можливості тестуються, що мінімізує спалахи у колективах. Частіше ми маємо із захворюваннями в середині сім’ї, якщо хтось захворів із членів сім’ї, так само другий-третій хтось хворіє», - розповіла координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

Посадовиця додала, що нині в лікарнях області 641 людина потребує кисню. Це - 37,1% від загальної кількості хворих. У розрізі територіальних громад за погіршенням епідситуації лідирують Рівненська, Костопільська і Сарненська громади.

«Зростання рівня захворюваності спостерігається переважно у більшості територіальних громад області. Хоч динаміка у всіх громадах менш, як 50%, але загальна кількість хворих дуже висока і стабільно зростає. В абсолютних цифрах найбільше хворих по таких територіях: Рівненській, Сарненській і Костопільській тергромадах. Найбільше перевищення серед обласного рівня захворюваності спостерігається у Рівненському районі», - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Також складна ситуація нині із летальними випадками, спричиненими коронавірусною інфекцією. За останні дві доби померли 35 мешканців області

Читайте також