Назвали три овочі, які багаті на вітамін С

Вітамін C — один з найбільш потрібних і корисних вітамінів для нашого організму. Якщо у вас нестача вітамінів, проблеми зі шкірою і слабкий імунітет — вітамін С ідеальний варіант для організму. Багато хто звик, що цитрусові — головне джерело вітаміну C. Насправді є багато фруктів, овочів і ягід, які пропонують його в більшій кількості. Як пише Medikforum, варто додати в свій раціон саме ці овочі. У них міститься значно більше вітаміну C, ніж в цитрусових. А особливо цінні вони ще й тому, що влітку ціна на них не так вже кусається, пише видання Коментарі.

Кучерява капуста зараз дуже популярна серед любителів здорової їжі. Вона схожа за смаком на щавель і пропонує значно більше кількість вітаміну C, ніж популярний цитрус. Так в одній чашці нарізаної кучерявої капусти міститься понад 80% вітаміну C від денної норми.

Також дуже корисна брюссельська капуста, яка також багата на вітамін. Всього одна чашка готової капусти забезпечить денною нормою вітаміну. Крім цього, ви отримаєте необхідну клітковину, вітамін К, фолієву кислоту, калій і багато іншого. В одній чашці жовтого болгарського перцю міститься потрійна денна доза вітаміну C. Це більше, ніж в більшості цитрусових та інших продуктів. Болгарський перець жовтого кольору по праву може вважатися королем серед багатих вітаміном C овочів. Додайте в свій раціон ці овочі і ви зможете поповнити запаси вітаміну C. А ще пам'ятайте, що ваше харчування повинне бути збалансованим і різноманітним.

Джерело - видання Коментарі.

Читайте також