Не доїхали: на Рівненщині у ДТП цьогоріч загинуло 79 осіб

Завтра, 19 листопада, в Україні вшановуватимуть Міжнародний день пам’яті жертв ДТП. Він проводиться щороку в усьому світі у третю неділю листопада відповідно до Резолюції ООН від 26 жовтня 2005 року.

Головною метою акції є привернення уваги до жахливих масштабів смертності та травматизму на автодорогах, вшанування жертв ДТП та висловлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжку втрату.

За даними ООН, дорожні аварії посідають друге місце серед причин смерті молодих людей віком від 5 до 29 років у всьому світі. В автопригодах щороку гине понад 1,3 мільйона осіб, ще 50 мільйонів людей зазнають травм або стають інвалідами. І, як наголошується у Резолюції ООН, якщо не вживати невідкладних заходів щодо поліпшення безпеки дорожнього руху, то до 2020 року в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, до яких відноситься і Україна, кількість людей, які гинуть унаслідок дорожньо-транспортних пригод, зросте на 80%.

Щодо Рівненщини, то в нашій області за перші 9 місяців 2017 року трапилося 1711 ДТП, що на 4 менше, ніж у цей період минулого року. З них у 505 аваріях були потерпілі. За цей час в автокатастрофах на дорогах Рівненщини загинуло 79 осіб, 641 особа травмована.

До слова, це далеко не найгірший показник в порівнянні з іншими регіонами. Зокрема, Рівненщина на сьогодні посідає лише 20 місце серед усіх областей України за кількістю ДТП. Менше - лише у Луганській (574), Кіровоградській (1238), Сумській (1310) та Тернопільській (1636) областях. А «лідерами» тут є місто Київ (30774) та Одеська (10374) і Львівська (8334) області.

Завтра, у День пам’яті жертв ДТП, традиційно всіх водіїв закликають ввімкнути ближнє світло фар на своїх автомобілях на знак солідарності і підтримки, вшанувавши тим самим пам`ять загиблих у автомобільних аваріях людей.

Поліція звертається до усіх учасників дорожнього руху: будьте пильними та суворо дотримуйтесь правил дорожнього руху, аби не потрапити в сумну статистику.

Марина НАЗАРЧУК

Читайте також