Не дожила до 2-х років: померла дівчинка з Рівного, якій пересадили печінку

Маленькій Іларії Гаврюсєвої небайдужі тривалий час збирали кошти на допомогу. Дівчинці потрібно було зробити пересадку печінки.

З трьох місяців вона перебувала у різних медзакладах, де проходила обстеження і лікування. Іларії встановили діагноз - біліарна атрезія. Жовч крихітки не виходила через природну шляховивідну систему, а практично напряму потрапляла до її печінки, чим щомиті її руйнувала. У дитини був цироз і печінка не виконувала свою функцію.

Її життя можна було врятувати, пересадивши печінку від родича-донора. Вартість такої операції в Україні становила 2,3 млн гривень. Частину своє печінки дівчинці віддала мама

Рідні та небайдужі збирали кошти, щоби врятувати життя маленькій дівчинці. Однак, вчора стало відомо, що вона померла. У грудні їй виповнилося би 2 роки.

"Три тижні ми намагалися врятувати нашу дівчинку. Лікарі клініки зробили все, що тільки могли... всі старалися, але сьогодні о 16 годині Іларіїї не стало. Дякую всім хто був поряд і допомагав фінансово, морально, молитвою... Хочеться вірити, що зараз їй не боляче і спокійно", - написала Тетяна Гаврюсева.

У батьків дівчинки Сергія і Тані лишилися ще борги перед клінікою. Небайдужих просять підтримати їх у такий момент.  

Номери карток, куди треба перерахувати гроші. Хто скільки може:

Карти Приватбанк:

  • 5168 7450 3032 0128
  • 4731 2191 1594 9509

Гаврюсєв Сергій Михайлович

Карта MONOBANK

  • 4441 1144 2387 5580 - Гаврюсєв Сергій.

Читайте також