"Не їхав, а котився мопедом із горбочка": на Рівненщині чоловіка оштрафували на 17 тисяч за «п’яне водіння»

У селі Будераж на Дубенщині правоохоронці склали адміністративний матеріал на чоловіка за водіння транспортного засобу у нетверезому стані. У протоколі йдеться про те, що кермувальник мав ознаки алкогольного сп`яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови. Від проходження огляду у встановленому законом порядку водій відмовився в присутності двох свідків.

Нещодавно справу розглядали у Дубенському міськрайонному суді. Чоловік своєї вини не визнав і пояснив, що того дня поїхав зі знайомим на хутір Касень на пасіку, щоб доглянути.

«Там працювали до 21:00 год. та хотіли їхати додому, але мопед не завівся. Подзвонили до друга, щоб той їх забрав. Чекаючи його - випили пива, яке було при них, однак згодом водій зателефонував і повідомив, що йому не виходить приїхати і забрати їх. Тому вони вирішили пхати мопед. По дорозі з горбачка, приблизно 1,5 км до "Старого млина", вони сіли на мопед, за кермом був ОСОБА_1 (чоловік, на якого склали адмінматеріал, - авт.) і скотилися донизу, бо змучилися вести мопед у руках. Коли стали перепочити біля "Старого млина", до них під`їхала поліція та сказали пройти алкотест, кермувальник відмовився його проходити, оскільки вказав, що не керував скутером. Зазначив, що раніше був позбавлений права керування транспортними засобами та на даний час такого не має», - йдеться у постанові суду.

Адвокат кермувальника наполягав на відсутності події і складу адміністративно правопорушення, вказуючи, що у протоколі наявні внесені зміни у "по батькові", однак будь-які виправлення не допускаються. Окрім того, його підзахисний не отримував протоколу. На відеозаписі, долученому до матеріалів справи відсутні докази керування чоловіка даним транспортним засобом, а свідки події лише підтверджують факт відмови від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння.

Але суд відмовив йому у задоволення цього клопотання. Кермувальника таки визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 1000 (тисячу) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Читайте також