Не лише олія: відомо, які продукти найбільше подорожчали на Рівненщині

фото - ілюстративне/відкриті джерела

На споживчому ринку області у цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчала соняшникова олія (на 10,2%). Про це інформує ГУ статистики у Рівненській області.

На 8,2–0,1% зросли ціни на цукор, рис, маргарин та інші рослинні жири, інші продукти переробки зернових, шоколад, м’ясо птиці, кондитерські вироби з борошна, молоко, кондитерські вироби з цукру, кисломолочну продукцію, хліб, яловичину, масло, безалкогольні напої, сири, свинину, овочі. 

Водночас на 3,1–0,1% подешевшали риба та продукти з риби, яйця, фрукти, макаронні вироби, сметана.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,3%, алкогольних напоїв – на 0,1%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок підвищення цін на утримання та ремонт житла на 1,3%.

Ціни на транспорт зросли на 0,5% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил на 1%, проїзду в залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті відповідно на 0,5% та 0,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,5%, що обумовлено подорожчанням амбулаторних послуг на 1,3%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди на вагу золота: скільки коштує полуниця на ринку у Рівному? (ФОТО)

Читайте також