Не отруєння, а інфекція: директорка садочку пояснила, чому занедужали діти на Поліссі

У Городецькій НВК на Рівненщині 11 грудня п'ятьом діткам із молодшої групи дитячого садочку стало зле.

Про інцидент повідомили у Держпродспоживслужбі.

Відомо, що діти звернулись до медиків Антонівської амбулаторії, де у них діагностували отруєння.

Ми поспілкувались із директоркою Городецької НВК Ганною Сернюк. За її словами, групового отруєння не було. 

"Жодного харчового отруєння у закладі не було. Це був спалах гострої ентеровірусної інфекції. Це вірусна інфекція, яка літає у повітрі. П'ятеро дітей підхопили цей ентеровірус. Ситуація вийшла дуже неприємна, адже сімейний лікар неправильно поставив діагнози. Без проведення лабораторних досліджень і так далі. Вийшов зіпсований телефон. Врешті все з'ясувалося. Дітям в четвер було зле, а у п'ятницю всі дітки вже були здорові", - повідомила керівниця навчального закладу.

Пані Ганна зазначає, що усі діти з однієї групи у садочку.

"Ніяких зауважень від батьків не було. Я спілкувалая персонально з батьками. Кожна мама мені сказала - у нас немає ніяких претензій ні до кого", - зазначила директорка.

У Городецькій НВК садочок і школа знаходяться разом і їдальня є спільною. Співробітники Держспоживслужби перевірили харчові продукти, достримання санітарних норм у їдальні, воду та працівників закладу. 

За словами керівника Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Василя Тонконоженка, інцидент у даному навчальному закладі дійсно був.

"5 дітям стало зле, після чого вони звернулись за допомогою до місцевої амбулаторії. З цієї причини співробітники Держпродспоживслужби зібрали матеріали для експертиз та перевірили їдальню та працівників школи. Наразі очікуємо результатів експертизи", - зазначив пан Тонконоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півночі Рівненщини зафіксували групове отруєння учнів

Читайте також