"Не вистачило кількох хвилин, щоб врятуватись": окупанти розстріляли чоловіка на Херсонщині, бо не пустив їх пожити до хати

У селі Пригір'я на Херсонщині окупанти розстріляли чоловіка, бо не пустив їх до хати пожити. Після чого вони не дозволяли поховати чоловіка, це вдалось зробити лише 14 квітня. 

Про це повідомляє Угруповання військ "Південь"

Як зазначається, російські військові вбили 58-річного Ігоря Тарасюка ще 11 березня. Чоловік відмовився їх пускати до своєї оселі, за що поплатився життям. 

Зі слів дружини вбитого, окупанти їздили по вулицям, заходили в хати, відбирали теплі речі, телефони, цигарки. Більшість їх проганяла. 

- Коли ці нелюди прийшли до нас, мій покійний чоловік їх прогнав, сказав щоб ті забиралися геть зі своїм «руським міром». 11 березня коли ми почули постріли в селі ми побігли до підвалу. Я, мій син, сусідка та її донька забігли до підвалу, мій чоловік забігав до нього, йому не вистачило декількох хвилин щоб врятуватися, - говорить дружина Ігоря Тарасюка. 

- Все відбувалося дуже швидко, спочатку постріли, потім крики, сухий хрип чоловіка і настала тиша. Ми всі затамували подих і прикинулися мертвими, коли до підвалу спустився орк, то доповів по рації «Всё чисто…» і побіг до своїх. Після цього пролунав гучний вибух (це була граната кинута орком), але і тут нас Боженька врятував, граната вибухнула на сходах. 

Окупанти не дали родичам поховати чоловіка. Це вдалось зробити лише 14 квітня. 

 

 

Читайте також